Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:93457 kpl

Tiedotteet

Tiedote 1.11.2022

LähiTapiola Lappi lahjoittaa 10 000 euroa Vapepan toimintaan

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu Vapepa on usean yhteistyötahon muodostama verkosto, joka tukee viranomaisia onnettomuuksissa ja muissa kriisitilanteissa. LähiTapiola Lappi lahjoittaa 10 000 euroa Suomen Punaisen Ristin Lapin piirille käytettäväksi Vapaaehtoisen pelastuspalvelun toiminnan kehittämiseen vuosina 2023-2024.

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu on 54 järjestön tai muun yhteistyötahon muodostama verkosto, jonka hälytysryhmät tukevat viranomaisia onnettomuus- sekä kriisitilanteissa. Vapepasta kuulee usein puhuttavan kadonneen henkilön etsinnän yhteydessä, mutta vapaaehtoisia tarvitaan myös muunlaisissa tehtävissä, kuten antamaan henkistä tukea, ohjaamaan liikennettä tai auttamaan evakuoinnissa. Vapepan toiminta juontuu 1960-luvulle, jolloin Muoniossa kadonneen pikkutytön etsinnät antoivat alkusysäyksen toiminnan käynnistämiselle, ja Vapepa perustettiin 31.3.1964.

-Suomen Punainen Risti toimii Vapepan yhteysjärjestönä ja koordinoi Vapepan toimintaa yleisen pelastuspalvelutoiminnan osalta. SPR:n piireillä on valmiuspäälliköt, jotka koordinoivat toimintaa vastaavasti alueilla, kertoo Annikki von Pandy, SPR:n Lapin piirin valmiuspäällikkö.

LähiTapiola Lappi lahjoittaa hallituksensa päätöksellä 10 000 euroa vakuutusyhtiön yhteiskuntavastuullisiin tekoihin varatusta käyttörahastosta. Rahaston tarkoituksena on edistää toimialueen hyvinvointia ja elinvoimaisuutta.

-Meille on vakuutusyhtiönä luontevaa tukea Vapaaehtoista pelastustoimintaa ja edistää sen kautta sekä vahinkojen ennaltaehkäisyä, että rajoittamista onnettomuustilanteissa. Tämä on samalla panostus lappilaisten turvallisuuteen. Vastuullisuustyömme tavoitteena on toimia aktiivisesti lähiyhteisössä ja yhteiskunnassa, LähiTapiola Lapin toimitusjohtaja Kari Salmela kertoo.

Vapepan jäsenjärjestöt sekä kouluttavat että varustavat kaikki omat vapaaehtoisensa. Hälytystilanteessa järjestöt toimivat yhdessä, jotta jokaisen osaaminen pystytään hyödyntämään parhaalla mahdollisella tavalla hädässä olevan ihmisen auttamiseksi. Hälytystilanteessa Vapepalaiset johtavat omaa toimintaansa. Tällä hetkellä ympäri Suomen toimii yhteensä noin 11 000 vapaaehtoista yli 1000 hälytysryhmässä.

- Kuka tahansa, joka haluaa auttaa muita käytännönläheisellä tavalla, on tervetullut mukaan Vapepan toimintaan. Lapin alueella meillä on tällä hetkellä noin 2600 vapaaehtoista. Toiminnassa on mukana isoja paliskuntia, Pandy kertoo.

Lisätietoja:

Annikki von Pandy, valmiuspäällikkö, Vapaaehtoinen pelastustoiminta, 040 0391 868, annikki.pandy@redcross.fi

Kari Salmela, toimitusjohtaja, LähiTapiola Lappi, 050 422 5311, kari.salmela@lahitapiola.fi

LähiTapiolan lahjoitus julkistettiin Pelastuspalveluseminaari 30 iltajuhlassa. Kuvassa vasemmalta Seminaarin puheenjohtaja Rauno Vihriälä, LähiTapiola Lapin toimitusjohtaja Kari Salmela, Vapepan maakuntatoimikunnan puheenjohtaja Reijo Köngäs ja valmiuspäällikkö Annikki von Pandy. Kuva: Petri Hietala

Tiedote 19.10.2022


Seminaariin osallitumassa noin 200 osallistujaa

Pelastuspalveluseminaarin ilmoittautuminen päättyi 14.10.2022. Seminaarin juhlavuosi sekä mielenkiintoinen valmiuskeskus-harjoitus keräsivät mukaan noin 200 osallistujaa. Seminaari toteutuu Saariselällä ensi viikolla 27.-29.10.022. Valmiuskeskus toimintaa harjoitellaan perjantaina 28.10.2022 klo 12-17. Valmiuskeskus perustetaan Holiday Club Saariselän tiloihin.

Lisätietoja Annikki von Pandy 0400 391 868


Tiedote 29.5.2022

Ilmoitautuminen on nyt avoinna - Ohjelma päivittyy

Ilmoittautuminen syksyn 2022 juhlaseminaariin on avattu ja löytyy sivuston ylälaidasta Ilmoittaudu seminaariin -välilehdeltä.

Seminaarin ohjelma on tarkentunut ja täydentynyt muutaman ohjelmanumeron osalta.


Tiedote 18.5.2021

PELASTUSPALVELUSEMINAARI 29

SAARISELÄLLÄ HOTELLI RIEKONLINNASSA JA LÄHIMAASTOSSA

"Kokoonnumme pitkästä aikaa kasvokkain ajankohtaisten teemojen parissa yhdessä edistämään turvallisuutta"

Vuoden 2021 pelastuspalveluseminaari järjestetään laajassa yhteistyössä Lapin aluehallintoviraston, Lapin pelastuslaitoksen, Lapin poliisilaitoksen, Lapin ja Länsipohjan sairaanhoitopiirien, Lapin Rajavartiostonvartioston ja Jääkäriprikaatin, SPR:n Lapin piirin/Vapepan, sekä OK -opintokeskuksen kanssa. Seminaari alkaa keskiviikkona ja päättyy perjantaina.

Tämän vuoden seminaarin teemana on "VIRANOMAISTEN JA VAPAAEHTOISTEN VALMIUDET JA YHTEISTOIMINTA ETSINTÄTILANTEESSA" Torstaina toteutetaan poliisin johtama etsintäharjoitus johon liittyy osaharjoitteina mm. telamaasturin ja Termo-auton käyttö monipotilastilanteiden kuljetuksiin. Harjoituksen ohessa järjestetään psykososiaalisen tuen työpaja, mikäli työpajaan ilmoittautuu riittävästi osallistujia. Seminaarin ohjelma liitteenä.

Lapland Hotels Riekonlinnan tarjous:

1- hengen huone 71,00 / vrk

2- hengen huone 39,00 /hlö / vrk

Saunallisen huoneen lisämaksu 12,00 / huone / vrk. Hinnat sisältävät runsaan aamiaisen seisovasta pöydästä sekä iltasaunan hotellin yleisissä saunoissa.

Ateriapaketti 1. (2x päivällinen, 2x lounas, 1x kahvi) Hinta 78 eur

Ateriapaketti 2. (2x päivällinen, 3x lounas,1x kahvi) Hinta 88 eur

TARKENNETUT OHJELMAT, ILMOITTAUTUMINEN JA MAJOITUSVARAUKSET PÄIVITTYY KESÄKUUN ALUSSA OSOITTEESEEN: www.PELASTUSPALVELUSEMINAARI.FI

Ilmoittautumiset 8.10.2021 mennessä. Osallistumismaksu on 100 EUR /hlö

Pelastuspalveluseminaari 29 puolesta

Jari Aalto                                                                        Annikki von Pandy

Lapin aluehallintovirasto                                                Valmiuspäällikkö

Järjestelytyöryhmän pj.                                                  SPR Lapin piiri

Lisätiedot: Jari Aalto 040 520 0486 ja Annikki v. Pandy 0400 391 868Tiedote 29.10.2020

Pelastuspalveluseminaari 28 järjestettiin 22.10.2020 webinaarina

Järjestyksessään 28. Pelastuspalveluseminaari siirtyi digiaikaan ja järjestettiin tänä vuonna webinaarina ensimmäistä kertaa pelastuspalveluseminaarien historiassa. Alunperin Sallaan suunnitellun seminaarin luentojen sekä harjoituksen teemana olivat paikallisten viranomaisten tehtävät suuressa evakuointitilanteessa. Poikkeuksellisen korona- ja tulvavuoden seurauksena kolmipäiväiseksi suunniteltu seminaari muuttui ensin kaksipäiväiseksi luentoseminaariksi ja lopulta yksipäiväiseksi webinaariksi.

Teemaksi vuoden 2020 pelastuspalveluseminaariin ajankohtaisesi lopulta valikoitui viranomaisten ja vapaaehtoisten toiminta pitkäkestoisessa häiriötilanteessa ja puheenvuoroja kuultiin pandemian vaikutuksista eri toimijoiden tehtäviin. Osallistujia seminaarissa oli tällä kertaa 92. Puheenvuoroissa kuultiin mm. kansalaisten kokemuksista viranomaisten korona-viestintään liittyen, vapaaehtoisen palokunnan toiminnasta pandemia aikana, pandemian vaikutuksista Lapin pelastuslaitoksen, Lapin poliisin, Lapin rajavartioston, LSHP:n ensihoidon sekä Sallan kunnan tehtäviin. Lisäksi puheenvuoroja pidettiin Lapin matkailun kohdetason COVID-19 -riskienhallintamallista, Covid-19 - tartuntataudista, joka muutti maailmaa, yhteisestä tilannekuvasta, kriisiviestinnästä terveydenhuollon erityistilanteissa ja kunnan kriisijohtamisen tietovirroista keväällä 2020. Koronan lisäksi käsiteltiin myös sitä, miten selvittiin koronan aikaisesta tulvatilanteesta, miten pirstaleista on pitkäkestoisen häiriötilanteen johtaminen, millainen on pelastustoimen uudistus sekä millaista on SPR:n korona-aikainen toiminta ja kuinka Lapin vapepa osallistui tulva-aikaiseen varautumiseen ja tehtäviin. 

Seminaarin lopuksi panelistit ylilääkäri Eero Hirvensalo (HUS), tulosaluejohtaja Teuvo Määttä (LSHP), ylikonstaapeli Jari Seppälä (Lapin poliisilaitos) ja kunnan johtaja Erkki Parkkinen (Salla) vastasivat osallistujien esittämiin kysymyksiin sekä summasivat ajatuksiaan siitä, mitä opittiin vuodesta 2020. Paneelikeskustelua käytiin mm. siitä, mitä olisi voitu tehdä toisin, jos käytettävissä olisi ollut se tieto, mitä nyt on ja mistä kansalainen parhaiten saa tietoa koronaan liittyviin arjen kysymyksiin. Opit voidaan tiivistää seuraavasti;

Sanapilvi opit tästä vuodesta

Seuraava seminaari järjestetään Inarissa syksyllä 2021 toivottavasti perinteisesti kokoontuen ja harjoitellen yhteistoimintaa.

Lisätietoja:

Pelastusylitarkastaja Jari Aalto 040 520 0486    

Valmiuspäällikkö Annikki von Pandy 0400 391 868

www.pelastuspalveluseminaari.fi

Tiedote 17.9.2020

Pelastuspalveluseminaari 28 järjestetään webinaarina


Pelastuspalveluseminaari järjestetään koronapandemian aiheuttamien suositusten vuoksi yksipäiväisenä webinaarina torstaina 22.10.2020. Alkuvuoden suunnitelmista poiketen seminaarin teemaa muutettiin vastaamaan ajankohtaisia aiheita. Järjestyksessään 28. pelastuspalveluseminaarissa käsitellään viranomaisten ja vapaaehtoisten toimintaa pitkäkestoisessa häiriötilanteessa. Eri toimijoiden puheenvuorot käsittelevät pandemian vaikutuksia toimijoiden tehtäviin sekä johtamista ja kriisiviestintää. 

Seminaarin osallistumismaksu on 30€/henkilö. Ohjelma ja ilmoittautumislinkki löytyy seminaarin kotisivulta www.pelastuspalveluseminaari.fi. Ilmoittautuminen on avoinna 15.10.2020 saakka.

Huomioithan ajoissa, että sinun on asennettava sovellus koneellesi etäyhteyttä varten. Ilmoittautumisen jälkeen ennen webinaaria saat ohjeet, miten liityt webinaariin.

Webinaarin teknisestä toteutuksesta vastaa Lapin AMK.

Tiedote 7.5.2020

Pelastuspalveluseminaari pidetään tänä vuonna koronasta huolimatta

Pelastuspalveluseminaarin järjestelytyöryhmä kokoontui tiistaina 5.5.2020 ja keskusteli Koronan mukanaan tuomista muutoksista tulevaan pelastuspalveluseminaariin. Työryhmä päätyi siihen, että aikaisemman suunnitelman mukaista harjoitusta eri osioineen ei tulla tänä vuonna järjestämään. Pelastuspalveluseminaari kuitenkin toteutetaan yksi- tai kaksipäiväisenä 21.-23.10.2020 välisenä aikana, joko virtuaalisena tai paikan päällä kokoontuen, mikäli se on sallittua. 
Seminaarin ohjelmaa muokataan siten, että ohjelmassa on tilaa käsitellä tänä vuonna yhtä aikaa akutisoituneita korona-kriisiä sekä tulvaa. 

Seuraa tiedotusta seminaarin sivuilta.


Tiedote 21.2.2020

Seuraava seminaari järjestetään Sallassa 21.-23.10.2020. Seminaari alkaa keskiviikkona 21.10.2020 klo 12 ja päättyy perjantaina 23.10.2020 klo 12. Keskiviikon luennot käsittelevät paikallisten viranomaisten tehtäviä suuressa evakuointitilanteessa. Torstaina aamupäivällä ohjelmassa on luentoja, joiden sisältö takrentuu lähempänä. Torstaina iltapäivällä perinteiseen tapaan vuorossa on harjoitus, jonka aiheita ovat: 
  • Palvelutalon evakuointi ja evakuointikeskuksen perustaminen
  • Ensihoito
  • Kriisityö
  • Kriisiviestintä
  • Poliisin johtama etsintäharjoitus
Perjantaina aamupäivällä puramme harjoituksen ja kuulemme vielä muutaman ajankohtaisen puheenvuoron. Ohjelma päivittyy sivustolle kevään aikana ja ilmoittautuminen avataan toukokuussa.


Tiedote 8.1.2019

Löydät nyt edellisen pelastuspalveluseminaarin esitysmateriaalit sivustoltamme https://www.pelastuspalveluseminaari.fi/39093

Seuraava seminaari järjestetään 21.-23.10.2020 Sallassa.


Tiedote 31.10.2019

Pelastuspalveluseminaari 27 30.-31.10.2019 järjestettiin Luostolla

Pelastuspalveluseminaari 27 käynnistyi Pelastusjohtaja Martti Soudunsaaren avaussanoilla. Avauspuheessaan Soudunsaari rauhoitteli osallistujia, etteivät viranomaiset ole kaapanneet perinteisesti vapaaehtoisvoimin järjestettyä seminaaria, vaikka isommassa roolissa järjestelyissä nyt ovatkin mukana. Edelleen taustajoukoista voi löytää tuttuja henkilöitä myös Vapepan riveistä. Pelastuspalveluseminaari 27 on elävä todiste siitä, että viranomaiset ja vapaaehtoiset ovat tehneet merkittävää yhteistyötä Lapissa. Tämän kerran seminaarin teemana oli suunnitella seuraavien vuosien seminaarien sisältöä ja harjoituksia. Poikkeuksellisesti tänä vuonna ei järjestetty yhteistoimintaharjoitusta ja seminaarin pituus oli vain kaksi päivää. Osallistujia seminaarissa oli 75, eri viranomaisten ja kuntien edustajia sekä vapaaehtoisia.

Seminaarin ensimmäisenä päivänä kuultiin ajankohtaiskatsaukset mm. Lapin aluehallintovirastosta, poliisista sekä sosiaali- ja terveysministeriöstä. Muita aiheita olivat varautuminen luonnononnettomuuksiin, Lapin soten tilanne, pelastuspalveluseminaarien kooste ja kansallinen riskiarvio. Iltapäivällä jakauduttiin työpajoihin, joissa käsiteltiin aiheita kuntien kriisityö, kylien pelastusryhmät, kuntien ja viranomaisten valmius ja varautuminen sään ääri-ilmiöissä, pelastuspalveluseminaarien 5-vuotissuunnitelma ja vapaaehtoisten osallistuminen yhteistoimintaharjoituksiin sekä suro-tilanteiden vaihtoehtoiset / poikkeukselliset kuljetustavat / puolustusvoimien ja rajan resurssit.

Seminaarissa SPR Lapin piirin valmiuspäällikkö Annikki von Pandylle luovutettiin tunnustuksena poliisin hyväksi tekemästä ansiokkaasta työstä poliisin hopeinen ansiomitali. Tunnustuksen luovutti Poliisipäällikkö Esa Heikkinen Lapin poliisilaitokselta ja kiitti von Pandya erinomaisen hyvästä yhteistyöstä ja yhteistyön edistämisestä poliisin ja vapaaehtoisen pelastuspalvelun välillä.

Toinen seminaaripäivä käynnistyi edellisen päivän ryhmätöiden purulla. Jokainen ryhmä esitteli lyhyesti oman työpajaryhmänsä tuloksia. Toisena päivänä seminaarissa kuultiin myös Krivat - häiriötilanteiden hallinnan kokonaisuudesta, puolustusvoimien henkilö- ja kalustoresursseista viranomaisten tukena, Lapin rajavartioston osallistumisesta pelastustoimintaan, kunnan lupauksesta turvallisuudesta arjessa ja hädän hetkellä, huoltovarmuusorganisaation tuesta pelastustoimintaan, Lapin vapaaehtoisesta pelastuspalvelusta sekä vapaaehtoisen pelastuspalvelun koordinaatiosta nyt ja tulevaisuudessa. Seminaarin viimeisen puheenvuoron piti Lapin maakuntajohtaja Mika Riipi. Lopuksi sovittiin, että pelastuspalveluseminaarit jatkuvat ja työpajatyöskentelyn ansiokkaat tulokset hyödynnetään tulevissa seminaareissa. Seuraava pelastuspalveluseminaari järjestetään Sallassa.

Lisätietoja        Pelastusjohtaja Martti Soudunsaari    020 1311 300    

                          Valmiuspäällikkö Annikki von Pandy  0400 391 868

                          www.pelastuspalveluseminaari.fiTiedote 16.5.2019

Seminaariin ilmoittautuminen avattu osoitteessa https://www.lyyti.in/Pelastuspalveluseminaari_27_8537 
Tervetuloa!

Tiedote 16.5.2019

PELASTUSPALVELUSEMINAARI 27

Valtakunnallinen Pelastuspalveluseminaari 27 järjestetään laajassa yhteistyössä Lapin alue-hallintoviraston, Lapin pelastuslaitoksen, Lapin poliisilaitoksen, Lapin ja Länsipohjan sairaan-hoitopiirien, Lapin rajavartioston, puolustusvoimien, SPR:n Lapin piirin/Vapepan, sekä OK -opintokeskuksen kanssa.

Aika:    30.-31.10.2019

Paikka: Lapland Hotels Luostotunturi

Seminaarin teemana on:

VIRANOMAISTEN JA VAPAAEHTOISTEN VALMIUS JA VARAUTUMINEN TÄNÄÄN JA TULEVAISUUDESSA

Seminaariohjelmassa käsitellään seuraavia asioita:

Seminaari koostuu ajankohtaisista luennoista ja työpajoista. Tänä vuonna ei järjestetä seminaareihin perinteisesti kuulunutta käytännönharjoitusta. Ohjelmassa on valtion ja aluehallinnon eri viranomaisten ajankohtaiskatsaukset liittyen varautumiseen, valmiuteen ja uusiin toimintamalleihin.

Työpajojen aiheet on valinnut viranomaisista ja vapaaehtoisista koostuva seminaarin työryhmä.

Ilmoittautuminen aukeaa toukokuussa www.pelastuspalveluseminaari.fi sivustolle ja tapahtuu Lyyti-järjestelmän kautta. Seminaarimaksu on 30€, majoitus 71 €/vrk (1hh), 39€/henk./vrk (2hh) ja ateriapaketti 76€/hlö (2x lounas, 1x päivällinen ja 2 x kahvi.

TARKENNETUT OHJELMAT, ILMOITTAUTUMINEN JA MAJOITUSVARAUKSET PÄIVITTYY OSOITTEESEEN: www.PELASTUSPALVELUSEMINAARI.FI

Ilmoittautumiset 12.10.2019 mennessä 

Lisätiedot: Pelastusjohtaja Martti Soudunsaari    020 1311 300    

                Valmiuspäällikkö Annikki von Pandy  0400 391 868

 


Tiedote 16.11.2017


Pelastuspalveluseminaari 26-Suomi 100 extran palautekyselyn tulokset löydät seuraavan linkin takaa.
Tiedote 04.10.2017

Pelastuspalveluseminaari 26 - Suomi 100 extra pidettiin Saariselällä 25. - 27.08.2017. Seminaariin osallistui 221 henkilöä. Seminaarista on tarkempi kuvaus VAPEPA:n nettisivuilla Lapin uutisissa.


Palautekyselyn arvonnan tuotepalkinnon voitti: Erkki Törmänen Ylitorniolta

Pelastuspalveluseminaareja järjestettiin vuosien 1988 - 2017 välisenä aikana 26 kertaa. ( Suomi 100v, seminaareja 29v, lähes kolmannes itsenäisyyden ajasta ) Järjestelytyöryhmän ydin joukko pysyi lähes samassa kokoonpanossa kaikki nämä vuodet. Seminaarien järjestäminen ei olisi ollut mahdollista ilman toimintaa tukevia viranomaisia ja asialle omistautunutta vapaaehtoisten joukkoa. Saamastamme tuesta suuret kiitokset kaikille meitä tukeneita tahoille.

Erityiskiitokset Hotelli Riekonlinnan johdolle ja henkilöstölle, heidän ammattitaitoiset järjestelyt ovat taanneet seminaarien sujuvan läpiviennin.

TILASTO: 1988 - 2017
Seminaareja: 26 kpl
Seminaarien kesto: 78 pv
Osallistujia: 5422 henkeä
Seminaari henkilötyöpäiviä: 16266 tp
Vapaaehtoisten työtunnit: yli 41000 t

Vielä kerran suuret kiitokset kaikille seminaareihin osallistuneille. Seminaarien järjestelyihin osallistuneille niin viranomaisille ja etenkin vapaaehtoisille jotka osallistuivat järjestelyihin vapaaehtoisuuden periaatteiden mukaisesti antaen oman työpanoksensensa korvauksetta yhteisen päämäärän toteuttamiseksi.

Nämä olivat välillä raskaat ja työntäyteiset, mutta ikimuistoiset 29 vuotta.

Seminaari työryhmä

Tiedote 02.08.2017
Ohjelma päivitetty.Harjoituksen suunnitteluun ja toteuttamiseen osallistuu myös Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri.


Tiedote 29.05.2017
Ohjelma päivitetty. Lisätty ensihoidon harjoituskuvaus ( harjoituskuvaukset seminaariohjelman jälkeen )
Ilmoittautuminen päättyy 06.08.2017


Tiedote 03.05.2017
Ilmottautuminen on auennut.
Seminaarin ohjelma on päivitetty.
Tervetuloa Saariselälle elokuussa


Tiedote 08.03.2017
Seminaarin ohjelma päivitetty.Ohjelman loppuun liitetty lauantain harjoituksen kuvaus.
Ilmoittautuminen aukeaa toukokuussa tälle sivustolle ja tapahtuu Lyyti-järjestelmän kautta ( ilmoittautumis linkki etusivun yläreunassa ).
Ilmottautumiset 06.08.2017 mennessä
Seminaarimaksu edelleen 100 €.

Tervetuloa Saariselälle

Tiedote 19.12.2016
Ilmoittautuminen Pelastuspalveluseminaari 26 Suomi 100 ekstraan aukeaa 05.05.2017
Rauhallista Joulua ja Menestyksellistä Uutta Vuotta 
Tavataan Saariselällä elokuussa
Tv. Seminaari työryhmä

Tiedote 27.10.2016

Pelastuspalveluseminaari 26-ekstra
- Pelastuspalveluseminaari 26 -ekstra on hyväksytty    Suomi 100    tapahtumaksi.- Lisätty seminaarin alustava ohjelma- Ilmoittautuminen avautuu 2017 kevättalven aikana


Tiedote 22.04.2016
Pelastuspalveluseminaari 26-ekstra
Seuraava pelastuspalveluseminaari järjestetään 25. - 27.08.2017Toteutuspaikka perinteisesti Saariselkä. Tarkemmat tiedot ja ohjelma myöhemmin

Tiedote 27.02.2015
Pelastuspalveluseminaari 25:n palautekyselyn tulokset löytyvät täältä.
Vuonna 2015 ei järjestetä Pelastuspalveluseminaaria, vaan järjestäjät osallistuvat Barents Rescue 2015 VAPEPA:n toimintojen järjestämiseen. 
BR 2015 järjestetään monikansallisena viranomaisyhteistyönä Kittilän alueella 28.09. - 02.10.2015.Linkki SM Pelastusosaston tiedotteeseen.


Tiedote 17.10.2014
PEPASEMI 25:n  ohjelma lehtisessä oli viimeisillä sivulla ote ( 3. luku)  Liikenne- ja viestintäministeriön ohjeesta: Yhteistoimintasuunnitelma siviili-ilmailun onnettomuuksien varalta. Koska kyseinen luku on herättänyt mielenkiintoa  löytyy tästä linkki ko. ohjeeseen.

Tiedote 01.10.2014
Pelastuspalveluseminaari 25   Saariselällä 25. - 27.9.2014 Pelastuspalveluseminaari 25 keräsi 200 henkilöä seminaariin, perjantain harjoitukseen osallistui 250 henkilöä, sekä  114 "uhria". Seminaarin teemana oli "Vapaaehtoisten ja viranomaisten yhteistoiminta suurlento-onnettomuuden johtamis- ja pelastustoiminnassa" .  Sää oli perinteinen torstaina lunta, perjantaina vettä ja tuulta, huono sää esti vuorokoneen nousun ja harjoituksen alku viivästyi tunnin verran..  Palautteissa löydettiin hyviä kehittämisehdotuksia niin toiminnan kuin tilojen suunnittelun kannalta. Harjoituksessa oli mukana kaikki viranomaistahot, jotka tositilanteessakin olisivat mukana, sekä Punaisen Ristin evakuointisairaala henkilöstöineen.Vapaaehtoisia osallistui 57, joista puolet oli järjestelytehtävissä. Seminaarin aikana julkaistiin myös Lapin Vapepan ja Lapin safareiden suunnitelma koulutus/harjoitus ja hälytystoiminta yhteistyöstä.Lapin Kansan nettivideo harjoituksesta tässä Saamen uutisista " Oddasat" 30.09.2014 alkaen kohdasta 11:08 löytyy myös pätkä harjoituksista tässä.Saamen uutisten Facebook sivuilla valokuvia tässäKiitos kaikille mukana olleille
Missä sie oot? Lapin Vapepan historiikki julkaistuPelastuspalveluseminaarissa julkaistiin Lapin Vapaaehtoisen pelastuspalvelun, sekä pelastuspalveluseminaarien historiikki (160 s). Kirjan on julkaissut Punaisen Ristin Inarin osasto ja kustannukset on katettu pääosaltaan keräysvaroin. Kirjan on toimittanut Martti Kähkönen ja sisällöstä on vastannut Rauno Vihriälä, Pekka Koivukangas, Sippo Nevalainen ja Annikki v. Pandy.Rauno Vihriälä 25.9.2014: "Kirjan otsikko on luettavissa ainakin kahdella tavalla. Ensinnäkin "Missä sie oot?" on vapaa tulkinta MSO- etsintämenetelmästä. Toisaalta otsikko voidaan henkilökohtaisesti lukea myös siten, että missä sinä olet, kun onnettomuustilanteessa viranomaiset ja uhrit tarvitsevat auttavia käsiäsi ja ammattitaitojasi tilanteen hallinnassa.Kansikuvan ratas kuvaa Vapaaehtoisen pelastuspalvelun jatkuvaa kehityskaaren liikettä, jolla ei ole päätepistettä. Uudet organisaatiot, tekniikat ja toimintamallit vaativat sekä resursseja että vapaaehtoista uhrautumista kuin myös koulutusta ja yhteistoiminnan harjoittelua."Korjaus sivulle 47. Teknisen virheen vuoksi on järjestelytyöryhmästä jäänyt Tanja Sälevän nimi pois. Kansi ja tiivistelmä takakannesta liitteenä tässä

Tiedote 16.08.20141. Päivitetty seminaari ohjelma   Lauantaina Sosiaali ja terveysministeriön puheenvuoron käyttää, Hallitusneuvos Anne Koskela, STM

Tiedote 13.08.2014
1. Päivitetty seminaari ohjelma
2. Harjoituksessa käytössä SPR:n evakuointi sairaala jossa perehdytetään Lappilaista    terveydenhuollon  henkilöstöä.
3. HUOM. ILMOITTAUTUMISAIKA PÄÄTTYY 14.09.2014.    Ilmottautukaa ajoissa jotta järjestelyt voidaan hoitaa ajallaan kuntoon.    Muistathan että järjestelyt ovat vapaaehtoisten vastuulla, emmekä halua mitään     viimehetken hässäkkää.Tiedote 14.05.2014
1. Ilmoittautuminen avattu. Linkki avautuu osoitenauhasta etusivun yläreunasta.
2. RahankeräyslupaLapin Poliisilaitos on myöntänyt rahankeräysluvan Nro 5800/3/2014 SPR:n Inarin osastolle ajalle 1.5. 2014 - 31.10.2014 Lapin poliisilaitoksen alueelle ( Lapin maakunta )Käytettävien varojen käyttötarkoitus: Pelastuspalveluseminaarien / Lapin Vapepan historiikin kirjoittaminen. Mikäli keräyksen tuotto on suurempi kuin historiikin kulut, ylijäävä osuus käytetään Lapin vapaaehtoisen pelastuspalvelun hälyytysryhmien varustamiseenKeräyksen suorittaja: Mediarautio Oy

Tiedote 31.03.2014Lisätty edellisen seminaarin tiivistelmä.
Tiedote 24.03.2014
Päivitetty seminaariohjelmaa.

Tiedote 09.03.2014
Lisätty Pelastuspalveluseminaarin 25:n  kuvaus ja alustava ohjelma. Ilmoittautumislinkki aktivoidaan Toukokuussa.


Tiedote 22.01.2014
Pelastuspalveluseminaari 25 järjestetään 25. - 27.09.2014 Tapahtumapaikka perinteisesti Saariselällä. Aiheena on tälläkertaa suuronnettomuus ja siihen varautuminen. Harjoituksen kohteena on lento-onnettomuus. Sivuja päivitetään kevään aikana ohjelman ja muun materiaalin tarkentuessa.
Tiedote 16.10.2013
Seminaari alkaa tänään Lapin Sairaanhoitopiirin erilliseminaarilla.
Tänään ilmestyy myös ensimmäinen Pelastuspalveluseminaarin lenti. Voit lukea sen myös verkossa. Klikkaa etusivun oikeassa alareunassa olevaa linkkiä, josta pääset Maakuntalehtien etusivulle jossa lehtiluettelossa linkki näköislehteen.
Saariselällä paistaa muuten aurinko ja on muutama aste pakkasta

Tiedote 08.10.2013

Seminaarin ohjelmat päivitetty

Tiedote 08.09.2013

Seminaarin ilmoittautumisaika päättyy 27.09.2013

Tiedote 22.08.2013

Seminaarin ohjelma päivitetty. Lisätty LSHP:n erillis-seminaarin ohjelma.
Alkakaapa ilmoittautumaan ettei jää viimetippaan.


Tiedote 09.06.2013

Seminaarin ohjelma päivitetty

Tiedote 29.05.2013
Ilmoittautumislinkki toimii
Seminaarin ohjelma päivityksiä lähiaikoina

Tiedote 27.05.2013
Ilmoittautumislinkki työnalla

Tiedote 16.03.2013
Sivuille lisätty:- Alustava seminaariohjelma- Päivitetty seminaarien yhteenveto


Tiedote 14.02.2013

Pelastuspalveluseminaari 24 järjestetään 17. - 19.10.2013. Paikka Saariselkä ja RiekonlinnaSeminaarin keskeiset teemat ovat tänä vuonna: Johtamis- ja viestiliikennetaidot. Lääkinnällä, lääkintäketjun toiminta ja pelastus johtamiskoulutus.VAPEPA, MSO ja ensihuolto. Tarkemmat ohjelmat kevään aikana.Majoitus ja ruokailukustannukset Riekonlinnassa vuoden 2012 mukaiset, elikkä edulliset.
SNe

2019 Seminaarissa SPR Lapin piirin valmiuspäällikkö Annikki von Pandylle luovutettiin tunnustuksena poliisin hyväksi tekemästä ansiokkaasta työstä poliisin hopeinen ansiomitali. Tunnustuksen luovutti Poliisipäällikkö Esa Heikkinen Lapin poliisilaitokselta ja kiitti von Pandya erinomaisen hyvästä yhteistyöstä ja yhteistyön edistämisestä poliisin ja vapaaehtoisen pelastuspalvelun välillä.Kuvateksti